martes, 11 de febrero de 2014

Meningen over casa de la Luz
5.00 Heerlijk huisje 2012
Karin en Tony, Rotterdam

Nadat we behoorlijk moe aan kwamen na een drukke periode, werden we zeer gastvrij verwelkomd door Janny, in het witte huisje aan de rand van het dorp. We voelden ons meteen thuis, gezeten aan de tafel met een glaasje Rioja en ondertussen tips van Janny over de omgeving. Het dorpje is prachtig, het uitzicht dat we op de foto van de site zagen, was in het echt net zo mooi. Naar het zuiden het kerkje , de bergen, de middellandse zee en met helder weer zelfs Marokko. Kijk je de andere kant op, dan zie je de besneeuwd toppen van de Sierra Nevada. Restaurantjes (estacion10 is een aanrader) en winkel in de buurt, en de dorpjes Pampaneira en Capileira op loopafstand. Je kunt hier fantastische wandeltochten maken, naar bijvoorbeeld de Mulhacen. We hebben dus bijgeboekt, en hadden hier de hele vakantie wel kunnen blijven. Kortom, helemaal tot rust gekomen!5.00 Echt genieten 2012

Patricia & Kees, Wageningen

Casa de la Luz is een authentiek wit gekalkt huis, tegen de berg gebouwd, met een gezellig balkenplafond, houten rolluiken aan de buitenkant en een open haard die in het vroege voorjaar ook heel functioneel kan zijn. Vanaf het balkon heb je een prachtig zicht op het dorp en de omgeving. Het huis ligt aan de rand van Bubion. Het is er heerlijk rustig. De eigenaren zijn bijzonder vriendelijk en behulpzaam. Je voelt je er gelijk thuis.5.00 Huisje van het Licht 2011
Lambert, Groningen

Casa de la Luz is een mooi huisje.Omdat het aan de rand van het bergdorpje ligt heb je het gevoel deel van de gemeenschap uit te maken en kun je tegelijkertijd van de vrijheid van vergezichten vanaf het balkon genieten .Het voelt alsof een bewoner van Bubion plaats voor je heeft gemaakt om even de cultuur en woeste natuur van de Alpujarras op te snuiven. Het huisje had voor ons de juiste naam omdat we ons een week in licht hebben kunnen baden; iets wat niet valt uit te leggen als je direct uit de Nederlandse winter komt. Het is een ervaring die je alleen ter plekke kunt opdoen.
Het is heerlijk 's morgens direct uit bed op het balkon te stappen en de geur van berglucht (tijm, sneeuw, graniet en de eerste bloesem) je plannen voor de dag te laten bepalen.


5.00  2010

Freek & Jeanet, Bergen aan Zee

Na eerst een paar dagen in Malaga en Granada kwamen we bij ons verblijf “Casa de la Luz”aan de rand van het dorp met een prachtig uitzicht vanaf het terras. Het is een goede uitvalsbasis voor wandeltochten vanuit het dorp of naar de “Sierra Nevada”. Waar men vele bergwandelingen kan maken zowel voor de meer ervaren bergwandelaars maar ook hier zijn er genoeg mogelijkheden voor degene met minder ervaring.
Het is heerlijk om dan weer terug te komen na een lange dag in de bergen,neer te strijken op het terras met een wijntje en uit te kijken over de kloof.
Bubion en omliggende dorpen bieden een aantal restaurants en terrassen waar het goed toeven is na een dag in de natuur.
Janny en Manuel hebben in het huis veel informatie over de omgeving en gaven ons ook persoonlijk veel tips. Zeer gastvrij en hulpvaardig ook bij het zoeken naar accommodaties voor onze korte rondreis dankzij hun vele contacten.
Wij hebben hier een heerlijke week doorgebracht en genoten van de prachtige omgeving.

5.00  10 oktober 2009

Fam Van Dijk uit Voorburg

Na een prachtige rit vanuit Granada is het fijn thuiskomen in het mooie huisje Casa de la Luz in het schattige Bubion. De gastvrije ontvangst door Janny en Manuel was heel natuurlijk en vertrouwd, het huisje is net zo gezellig en knus. Alles wat je nodig hebt is aanwezig en het bad is heerlijk na een lange dag wandelen. Mooi uitzicht vanaf het terras over een gedeelte van de Poqueirakloof en 's nachts is het een goede plek om naar de sterren te staren. In het huisje is veel informatie te vinden over de omgeving (natuur, buurtdorpjes, restaurants). Het restaurant La Artesa was onze favoriet in Bubion. Ook voor niet ervaren bergwandelaars kun je prachtige wandelingen maken vanuit Bubion. Na een week in de Alpujarras rondgedwaald te hebben weten we zeker dat we nog een keer terug komen in Casa de la Luz
 5.00 14 juni 2008

Jacolien en Kees uit Leiden

Mooie tijd gehad in Bubion. Het weer was héél geschikt om te wandelen. Omdat de lucht zo droog is verdwijnt het zweet weer snel. Prettig huisje dat Casa de la Luz

Heerlijk huis op toplocatie,

 5.00 juni 2007

Tom & Wil Huijser

Twee weken lang is dit aangename huis onze uitvalsbasis geweest voor met name prachtige wandelingen, strandbezoek en cultuur snuiven in Granada.. Alles is goed bereikbaar (auto)en wat de wandelingen betreft,die zijn er van alle niveau´s. Het was heerlijk om na een inspannende tocht met een koud wit wijntje in het avondzonnetje op het terras te kunnen genieten van het fenomenale uitzicht. Ook in de avond was het genieten, de zwarte hemel met miljoenen sterren en in de verte de roep van een uil. Wij hebben vnl. buiten geleefd vanwege het schitterende weer maar we hebben wel gezien dat dit huis op koude avonden een knus en warm onderkomen biedt, met een open haard, kaarsen, kleden, kortom alles om er je thuis te voelen. Janny en Manolo zijn hartelijke en gastvrije mensen en dat is ook wat dit huis uitstraalt., Nederland

5.00 23 februari 2007

Peter, Mireille, Joep en Pjotr uit Wageningen

Wij hebben genoten van de prachtige omgeving, al was die soms gehuld in een dikke nevel. Vnen gevonden, lekker gewandeld en gelukkig kwam in Casa de la Luz het licht weer snel: heerlijk die februarizon.

Joel wil graag nog een keer mee trainen met de kinderen uit het dorp, dus wie weet….
Dank je Janny en Manuel voor de goede zorgen.5.00  28 september 2006

Ben en Alma Dijkgraaf uit Soest

Dat we zéér tevreden mensen waren in Casa de la Luz dat is bekend, anders hadden we de kans op twee dagen langer te blijven niet met 4 handen gegrepen. Moet ons wel iets van het hart: Tijdens onze wandeling van 8 uur naar de Refugio Poqueira hebben we wel een half uur met de bek open naar een steenbok zitten staren. Helemaal blij! Vertellen jullie ons de volgende dag (gna gna) er gewoon één gezien te hebben aan de weg naar Velez de Benaudalla! Wèg ons triomfantelijke gevoel!!! En fin, verder was de wijn samen erg gezellig en hopen we jullie nog eens te bezoeken in de Alpujarras.


5.00 30 juni 2006

Walter, Ria, Arianne en Ruben uit Lokeren, België

“Wij blijven thuis vanavond”. Een verspreking? Nee, zo voelden we ons in Casa de la Luz: thuis! We genoten van de ruimte, de rust, het licht, … in jullie huis met terras.

Owille van de last die Walter in zijn knie had, deden we het rustig aan. Kleine uitstapjes naar Capileira, Pampaneira en Bubion met gezellig drinken en eten op een terras: dat is ook al vakantie.

We bezochten het Alhambra te Granada nog eens (21 jaar geleden): prachigt, nu met onze kinderen. Een dag aan zee: ook leuk!

De weg naar de Mulhacen (met de auto tot Hoya del Portillo) tot op 2150m: picnick.

Bedankt voor de gastvrijheid.

No hay comentarios:

Publicar un comentario